Karpat.in.ua
| 2022. 04. 01. – 19:00 | Ukrajna |
Az ukrán fegyveres erők az elmúlt 24 órában 28 települést szabadítottak fel az orosz megszállás alól, elsősorban Kijev és Csernyihiv megyékben. Fotó: Internet

Hirdetés

Az ukrán fegyveres erők az elmúlt 24 órában 28 települést szabadítottak fel az orosz megszállás alól, elsősorban Kijev és Csernyihiv megyékben – adta hírül az rbc.ua hírportál a fegyveres erők vezérkari főnökségének sajtószolgálatára hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A jelentés szerint a fegyveres erők visszaszerezték az ellenőrzést a következő települések fölött: Demidov, Dimer, Litvinivka, Havrilivka, Kozarovicsi, Zsovtneve, Hlibivka, Jasznohorodka, Talakun, Szuholuccsa, Lipivka, Havronscsina régió, Makoviscse, Mikolajivka, Hmilne.

„Az ellenség távozása után az ukrán fegyveres erők egységei átvették az irányítást Rudnya, Sevcsenkove, Bobrik, Sztara Baszan,

Nova Baszan, Makijivka, Pohrebi, Bazyanivka, Volodimirivka, Snyakivka, Szalne, Szofijivka és Havrilivka településeken” – áll a közleményben.

Az ukrán hadsereg ugyanakkor arra összpontosít, hogy átvegye az irányítást Popaszna és Rubizsne települések felett, valamint teljes ellenőrzést biztosítson Mariupol városa felett.

Hirdetés

Forrás