Hirado.hu
Megosztás


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint a dél-ukrajnai és a donbászi helyzet „továbbra is rendkívül nehéz”, mivel Oroszország kiemelten kezeli a katonai műveleteket a szakadárok által ellenőrzött régióban.

Egy csütörtökön – a közösségi médiában közzétett – videóban Zelenszkij azt mondta, hogy az orosz erők „próbálják kitalálni, hogyan szilárdítsák meg ottani jelenlétüket” - írja a Hirado.

A donbászi régióban, az ostromlott déli Mariupol városánál és az északkeleti Harkiv városánál „az orosz csapatok halmozzák a csapások lehetőségét” – jelentette ki Zelenszkij.

Ez egybecseng egy magas rangú amerikai védelmi tisztviselő csütörtöki megjegyzéseivel, aki szerint Donbász egyike annak a négy területnek, ahol Oroszország a jelenlegi légicsapásokat összpontosítja – írta a CNN.

Csütörtök este John Kirby, a Pentagon sajtótitkára azt nyilatkozta, hogy „az oroszok újra akarják priorizálni a Donbász térségében folytatott műveleteiket”.

Az orosz erők átcsoportosították magukat, hogy „fokozzák a műveleteket a kiemelt területeken, illetve befejezzék a Donbász teljes felszabadítására irányuló műveletet”

– mondta Igor Konaszenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője szerdán.

Az ukrán elnök pedig megismételte, hogy mindent megtesznek Ukrajna felszabadításáért.



Forrás