Kárpátinfo.net


| 2022. 04. 10. – 12:22 |
Az ukrán elnök hangsúlyozta, hogy minden ukrán család veszteséget szenvedett, és nem valószínű, hogy megelégszenek bármilyen feltétellel elfogadott békével. Fotó: AP

Hirdetés

Az ukrán elnök hangsúlyozta, hogy minden ukrán család veszteséget szenvedett, és nem valószínű, hogy megelégszenek bármilyen feltétellel elfogadott békével.

A Korrespondent.net Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök április 10-én az AP-nak adott interjújára hivatkozva közölte, hogy Zelenszkij közlése szerint

ha Ukrajnának lehetősége van arra, hogy diplomáciai úton megoldja a háború befejezését, akkor azt nem szabad kihagyni.

"Az emberek azt akarják, hogy ez a háború véget érjen. A mi feltételeink szerint, a függetlenség feltételei szerint, Ukrajna feltételei szerint"

- mondta az elnök.

Hangsúlyozta, hogy minden ukrán család elvesztett valamit, és nem valószínű, hogy elégedettek lesznek bármilyen feltétellel elfogatott békével.

"De meg kell értenünk, hogy minden háborúnak békével kell véget érnie... Még ott is, ahol több millió áldozat van, minden békével végződik"

- mondta Zelenszkij.

Az elnök azt is elmondta, hogy ha Mariupolt feladják, akkor Ukrajna gyengébb pozícióval rendelkezik majd. Minél erősebb az Ukrán Fegyveres Erők pozíciója Mariupolban, annál erősebb a helyzete az ország keleti részén, és a tárgyalóasztalnál is – jegyezte meg.

Zelenszkij azt is hozzátette, hogy Ukrajna veresége keleten azt jelentené, hogy Oroszország ismét elfoglalhatja azokat a területeket, amelyek mostanra már visszatértek az ukrán csapatok ellenőrzése alá.

Hirdetés