Kárpátinfo.net


| 2022. 04. 14. – 08:41 | Ukrajna |
Az orosz csapatok által körbekerített Mariupolban az ukrán tengerészgyalogság 36. dandárjának egy része a kitörés során fogságba került - közölte Olekszij Aresztovics. Fotó: Internet

Hirdetés

Az orosz csapatok által körbekerített Mariupolban az ukrán tengerészgyalogság 36. dandárjának egy része a kitörés során fogságba került - közölte Olekszij Aresztovics.

A Podrobnosti.ua közlése szerint Olekszij Aresztovics, az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója Mark Feiginnek adott interjújában elmondta, hogy Mariupolban a tengerészgyalogság egyik része az Azov-ezred harcosaihoz csatlakozott,

a másik része pedig máshol próbált kitörni.

Elmondása szerint az a csoport amelyik másik irányban próbált áttörni - tüzérségi és légi csapások alá került - sok embert vesztett, és fogságba kerültek.

Tisztázta, hogy a fogságba esett katonák száma nem egyezik az orosz védelmi minisztérium adataival a 36. dandár állítólagos több mint ezer katonájáról.

"Nem ezer, sokkal kevesebb, ez az ezer ember teljes hazugság, többszörösen eltúlozva" - mondta az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója.

Aresztovics azt is elmondta, hogy további erők tudtak eljutni Mariupolba.

"Megerősítették a terület védelmét, erősödtek a védekezési lehetőségek. Ez azt jelenti, hogy a 36. dandár és az áttörők kaptak egy második esélyt. Az Azov nagyon komoly erősítést kapott. Általánosságban elmondható, hogy Mariupol védelme erősödött" - mondta.

Hirdetés