Kárpátinfo.net


| 2022. 04. 19. – 08:44 | Ukrajna |
Az Állami Határőrség megyétől függetlenül továbbra is megengedi, hogy az ukrán állampolgárok személyi igazolvánnyal átléphessék az államhatárt. Fotó: az Ukrán Állami Határőrszolgálat

Hirdetés

Az Állami Határőrség megyétől függetlenül továbbra is megengedi, hogy az ukrán állampolgárok személyi igazolvánnyal átléphessék az államhatárt.

A Korrespondent.net az Ukrán Állami Határőrszolgálatra hivatkozva közölte, hogy az ukrán állampolgárok továbbra is átléphetik az államhatárt személyi igazolványaikkal,

függetlenül attól, hogy melyik megyéből érkeznek.

A közleményben kiemelték, hogy a hadiállapot idején az ukránok számára nem tudnak gyorsan és időben útlevelet kiállítani.

Emlékeztettek arra is, hogy a 16 éven aluli gyermekek személyi igazolvánnyal vagy a gyermek születési anyakönyvi kivonatával (személyi igazolvány hiányában) hagyhatják el Ukrajnát.

"Bizonyos esetekben külföldön való tartózkodás során sürgősen szükség lehet útlevélre, amelyet azon országok jogszabályai határoznak meg, ahol az ukránok tartózkodni terveznek, vagy ha különböző országok között utaznak. Ezért azt tanácsoljuk az ukrán állampolgároknak, hogy vegyék figyelembe a különböző helyzeteket, és lehetőség szerint már a határátlépés előtt állíttassák ki maguknak az útlevelet" – hangsúlyozta az Állami Határőrség.

Hirdetés