Hirado.hu
| 2022. 04. 20. – 09:40 | Németország |
Vlagyimir Putyin orosz elnök „viseli a felelősséget” az Ukrajnában elkövetett „háborús bűnökért” – jelentette ki Olaf Scholz. Fotó: Internet

Hirdetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök „viseli a felelősséget” az Ukrajnában elkövetett „háborús bűnökért” – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár keddi sajtótájékoztatóján, amelyet a Joe Biden amerikai elnökkel és más európai politikusokkal együtt tartott videókonferencia után rendeztek.

„Az orosz invázió a nemzetközi jog kirívó megsértése” és a több ezer civil halála Ukrajnában „háborús bűncselekmény, amelyért az orosz elnök viseli a felelősséget”

– jelentette ki a német kancellár, írja a Hirado.

Olaf Scholz egyúttal kifejezte fájdalmát az áldozatok halála miatt, és „nagy haragját” az orosz elnök iránt és „az értelmetlen háború” miatt. Elmondta, hogy az amerikai elnökkel és európai kollégáival folytatott videótanácskozáson mindenki

„teljes szolidaritását és támogatását fejezte ki” Ukrajnának.

A német kancellár kiemelte, hogy fontos feladat a háború más országokra történő átterjedésének megakadályozása. Ugyanakkor megismételte, hogy a NATO „nem avatkozik be közvetlenül a háborúba”.

Hirdetés

Forrás