Kárpátinfo.net


| 2022. 04. 22. – 13:45 | Ukrajna |
Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára nem hisz az Oroszországgal kötött békeszerződésben és új nagy háborúra számít néhány évtized múlva. Fotó: Internet

Hirdetés

Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára nem hisz az Oroszországgal kötött békeszerződésben és új nagy háborúra számít néhány évtized múlva.

Olekszij Danilov, az Ukrajna Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsának (RNBO) titkára kétli, hogy hatékonyak lennének azok a biztonsági garanciák, amelyeket más országok Kijevnek nyújtanak - közölte a Podrobnosti.ua az Ukrainszka Pravdának adott interjúra hivatkozva.

"Az Orosz Föderációval folytatott tárgyalás nagyon nehéz feladat.

És lehet, hogy a reményeink egyformák, de tetteik egészen mások lehetnek. És ez sokszor megtörtént... Nem hiszek az Orosz Föderációval kötött békeszerződésben. Sok-sok ilyen volt a történelmünk során. És folyamatosan megsértették őket" - közölte Olekszij Danilov.

A Nemzetbiztonsági Tanács titkára úgy véli, Ukrajnának "az élet minden területén meg kell szabadulnia az oroszosítástól", különben "10-15-20-30 év múlva" újabb konfliktus alakulhat ki.

Danilov az ukrán hadsereget és a fegyvereket is az ország biztonsági garanciájának nevezte.

"Abban, hogy 10-15-20 év múlva nagy háború lesz a világban, abban több mint biztos vagyok. Biztosan lesz... A katonaság megbízást ad, ezt a megbízást pedig az államnak kell biztosítania. Amit pedig a katonaság megrendelt, annak a legkorszerűbbnek kell lennie, annak jó minőségűnek és kellő mennyiségben kell lennie. Akkor lesz győzelem" - mondta.

Hirdetés