MTI

| 2022. 04. 26. – 13:00 | Bosznia-Hercegovina |
Mintegy kilencven utórengést észleltek Bosznia-Hercegovinában a múlt pénteki földrengés óta, és hétfő este Észak-Macedóniában is rengett a föld. Fotó: Internet

Hirdetés

Mintegy kilencven utórengést észleltek Bosznia-Hercegovinában a múlt pénteki földrengés óta, és hétfő este Észak-Macedóniában is rengett a föld.

Pénteken késő este 5,7-es erősségű földrengés rázta meg Bosznia-Hercegovinát, egy ember meghalt, többen megsérültek - írja az MTI.

Azóta több kisebb rengést is észleltek, hétfőn például egy 2,8-as erősségű földmozgást.

A Vesti.mk szkopjei hírportál beszámolója szerint Észak-Macedóniát hétfőn előbb egy 4,2-es, később pedig egy 3,6-os erősségű rengés rázta meg.

A Balkán-félszigeten gyakran előfordulnak földrengések. Horvátország középső részét 2020 decemberében 6,4-es erősségű földrengés rázta meg, akkor hét ember meghalt, és több száz ház megrongálódott. Ugyancsak komoly károkat okozott 2020 márciusában egy 5,3-es erősségű rengés Zágrábban.

Albániában pedig több mint ötvenen haltak meg 2019 novemberében egy 6,4-es erősségű földmozgás következtében.

1963-ban egy 6,3-as erősségű rengés következtében Szkopje épületeinek 75 százaléka megsemmisült, és több mint ezren vesztették életüket, a várost újra kellett építeni.

Hirdetés

Forrás

MTI