Hirado.hu
| 2022. 04. 26. – 08:30 | Németország |
Egy Ukrajna megerősítéséről szóló biztonsági konferenciát hívott össze a washingtoni kormányzat kedden Ramsteinbe, Németország legjelentősebb amerikai katonai támaszpontjára. Fotó: Internet

Hirdetés

Egy Ukrajna megerősítéséről szóló biztonsági konferenciát hívott össze a washingtoni kormányzat kedden Ramsteinbe, Németország legjelentősebb amerikai katonai támaszpontjára.

A találkozót Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter kezdeményezte, és részt vesz rajta többek között Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, valamint Christine Lambrecht német védelmi miniszter is – számolt be a német n-tv hírportáljára hivatkozva a Hirado.

A Pentagon közlése szerint húsz ország védelmi miniszterei és vezérkari főnökei fogadták el a washingtoni meghívást.

A találkozó célja az ukrán hadsereg modernizálása, valamint annak megvitatása, hogyan lehet Ukrajnát katonailag megerősíteni a háború után.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a Pentagon szerint Ukrajna le tudja győzni Oroszországot megfelelő támogatással. Lloyd Austin, az amerikai védelmi minisztérium (Pentagon) vezetője meg van győződve arról, hogy Ukrajna meg tudja nyerni az Oroszország elleni háborút, ha „megfelelő felszerelést és megfelelő támogatást” kap. 

Forrás