Hirado.hu
| 2022. 04. 27. – 11:00 |
A Szövetségi Kartellhivatal elnöke nem javasolja az autópályák mellett lévő benzinkutak használatát, és a spórolásra hívja fel a figyelmet. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A Szövetségi Kartellhivatal elnöke nem javasolja az autópályák mellett lévő benzinkutak használatát, és a spórolásra hívja fel a figyelmet.

Németországban a benzin literenkénti ára átlagosan 2 euró (755 forint) alá csökkent, azonban ez még mindig magasnak számít – írja az inFranken.de német portálra hivatkozva a Hirado.

Hozzáteszik, hogy mindezt nem indokolja az olaj ára, amely mostanra majdnem újra elérte az orosz–ukrán háború előtti szintet.

Az olajár csökkenésnek indult, az üzemanyagár nem

A portál megjegyzi, hogy csaknem egy hónapja az autósok 1,90 eurós (717 forint) vagy annál magasabb üzemanyagárakat látnak literenként, és nem számít az, hogy szuper benzint vagy dízelt tankolnak. A Clever Tanken, üzemanyagárakkal foglalkozó német portál ügyvezető igazgatója, Steffen Bock azt mondta, „a legmagasabb átlagárakat látjuk, amelyeket a Clever Tanken valaha is megállapított”. A portál 2012 júniusában kezdte meg üzemanyag-nyilvántartását.

A kőolaj árának emelkedéséért elsősorban továbbra is az orosz fegyveres ukrajnai inváziót tartják felelősnek, az orosz csapatok támadása utáni két hétben az ár mintegy 30 százalékkal emelkedett. Bock úgy fogalmazott, „Oroszország a világ harmadik legnagyobb olajtermelője. Az ukrajnai háború ezért kezdettől fogva szorosan kapcsolódik az orosz szállítási problémákról szóló félelemhez”. Ez befolyásolja a tőzsdei magatartást, valamint az árakat a benzinkutaknál.

A konfliktus kezdete óta azonban az olajár csökkent, sőt majdnem elérte a háború előtti szintet. Ezzel szemben az árak a benzinkutakon változatlanul magasak.

Vizsgálatot indított a kartellhivatal

A Clever Tanken elmélete szerint elképzelhető, hogy „az ásványolaj-feldolgozó ipar növelte árréseit, ezáltal nyereségét”.  A Szövetségi Kartellhivatal, a Bundeskartellamt vizsgálatot indított az ügyben. A hatóság vezetője, Andreas Mundt közölte: „Nagy figyelemmel követjük a fejleményeket. A nyersolaj ára, a finomítók értékesítési árai és a benzinkúti árak az elmúlt hetekben jelentősen eltértek egymástól. Egy ad hoc ágazati vizsgálatot kell végezni, amely egyértelműen a finomítói és nagykereskedelmi szintre összpontosít, hogy megértsük a közelmúltbeli árak alakulásának okait”.

A inFranken.de megjegyzi, hogy a benzin jelenlegi ára Németországban nagyrészt adókból és vámokból tevődik össze. Egy liter prémium benzin esetében ez jelenleg 65 cent (245 forint) körül van, a gázolaj nál körülbelül 47 cent (177 forint), és az év eleje óta a szén-dioxid adó is hozzáadódik az illetékekhez. Ez a prémium benzin esetében körülbelül öt (19 forint), a gázolaj esetében hat centet (23 forint) jelent. A fennmaradó költségek a nyersolaj árából, valamint a szállítás, a feldolgozás költségeiből és az ásványolajipar nyereségéből, valamint a 19 százalékos áfából tevődnek össze.

Marad a spórolás

A portál cikke a probléma jelenlegi megoldására tesz javaslatokat, ami nem más, mint a lehető legtöbbet spórolni a benzinkutakon. A Szövetségi Kartellhivatal elnöke, Andreas Mundt a következő tippeket adta: „Az autópályákon lévő benzinkutakat el kell kerülni. Bár a közúti benzinkutakon is magasak az árak, de az autópályán általában még 25 centtel (94 forint) magasabbak. Érdemes megkeresni az olcsóbb kutakat, és meghatározott időpontokra időzíteni a tankolást, egy napon belül ugyanis egy városban vagy régióban literenként körülbelül 20 centes (75 forint) árkülönbségek vannak”.

Példaként említette, hogy az árak reggel 5 és 8 óra között a legmagasabbak, este 18 és 22 óra között pedig általában a legalacsonyabbak.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Németországban az elszálló rezsiköltségek miatt spórolásra szólították fel a lakosságot. A német lakossági gázfogyasztók költségei 2021 áprilisa és 2022 áprilisa között gyakran több mint kétszeresére, akár 104 százalékkal emelkedtek, a lakás mérete és a fogyasztás függvényében.

Forrás