MTI

| 2022. 04. 28. – 14:00 | Lengyelország |
Lengyelország pótlólagos európai uniós forrásokat kért az országot a szomszédos Ukrajnából elárasztó több millió menekült elhelyezésének finanszírozásához. Fotó: Internet

Hirdetés

Lengyelország pótlólagos európai uniós forrásokat kért az országot a szomszédos Ukrajnából elárasztó több millió menekült elhelyezésének finanszírozásához – jelentette be Mateusz Morawiecki miniszterelnök a Bild című német bulvárlapban csütörtökön közzétett nyilatkozatában.

Elmondta, hogy Varsó sebesült ukrán katonákat is ápol, és megnyitotta „kapuit és szívét” 2,5 millió menekült előtt - írja az MTI.

Lengyelországnak pénzre van szüksége, hogy ezt az erőfeszítést finanszírozza, de az EU eddig „egy fillért sem fizetett” a menekültek ellátására – tette hozzá.

A kormányfő azzal érvelt, hogy Törökországot a legutóbbi menekülthullám idején milliárdokkal támogatták. Most Lengyelország érdemel uniós segítséget – szögezte le.

Európa orosz gáztól való függőségének kérdésével kapcsolatban Morawiecki megjegyezte, hogy Varsó többször is figyelmeztette Berlint az Oroszországból érkező gázvezeték kockázatára.

De ezek a figyelmeztetések süket fülekre találtak – mondta.

Hangoztatta, hogy a lengyeleknek soha nem voltak illúzióik a Kreml politikájával és annak következményeivel kapcsolatban.

Hirdetés

Forrás

MTI