Bien.hu

| 2022. 04. 30. – 14:03 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A szem alatti táskák azt jelzik, hogy felborult a bőröd folyadékháztartása. A hajlam örökölhető, de akár a fáradtság vagy a párna anyaga is szerepet játszhat a kialakulásukban. Segítünk, hogy minél hamarabb megszabadulhass tőlük!

Krumpli

Tegyél egy alaposan megmosott burgonyát néhány percre a hűtőbe, vágd ketté, majd helyezd a feleket a csukott szemhéjadra! Fontos, hogy a zöldség teljesen fedje a kezelendő részt. Pihenj így 15-20 percig, és azonnal látni fogod az eredményt - írja a bien.hu.

Miért pont burgonya? Mert egy pirokatechin oxidáz nevű enzimet tartalmaz, amely világosítja a bőrt és csökkenti a puffadt, sötét karikákat a szemek alatt. A táskák kialakulásáért számos tényező lehet felelős, úgy mint a fáradtság, stressz, allergia, arcüreg gyulladás vagy genetika.

Tejút

Visszatérő táskák esetén érdemes hűtött tejbe mártanod két vattakorongot, a szemhéjadra tenni őket, és ott hagyni 20-30 percig.

Ezzel távozásra bírod a kellemetlen helyen felgyülemlett folyadékot, ráadásul a bőrt kívülről táplálod. Minél magasabb zsírtartalmú a tej, annál jobb.

E-vitamin

A gyógyszertárakban vásárolhatsz E-vitamin olajat, amelyet hideg vízbe áztatott vattakorongra csepegtetve kényeztető szempakolást készíthetsz. Ezzel is 20 percig érdemes ledőlve relaxálnod, hogy a lehető leglátványosabb hatást érd el.

Tanulmányok szerint az e-vitamin nemcsak selymessé és simává teszi a bőrt, de a napfény káros hatásai okozta bőrráktól is megvéd.

Uborka

Cikkünk címének láttán valószínűleg rögtön ez a klasszikus módszer jutott eszedbe. Egy-egy szelet hűtött uborkával a szemeden dőlj le.

A finom zöldség magas víztartalma és gyulladáscsökkentő összetevői rendkívül gyorsan kifejtik a hatásukat.

Teafilter

Ha nagyon sietsz, és tényleg gyors megoldásra van szükséged, tegyél a hűtőbe két beáztatott teafiltert, majd 20-30 percig pihenj ezekkel a szemeden.

A mindent elsöprő hatás érdekében válaszd a kamillát, ami gyulladáscsökkentő hatásáról közismert. Után ne felejtsd el alaposan leöblíteni a kezelt felületet!

Kiskanál

Két teáskanalat helyezz néhány percre a fagyasztóba, vagy áztasd őket jéghideg vízbe. Homorú oldalukat finoman rakd a zárt szemhéjadra, s tartsd ott, amíg csak jólesik!

Amikor az evőeszközök átmelegedtek, hűtsd le őket ismét, és kezdődhet az újabb „menet”.

Tojásfehérje

Törj fel egy-két tojást, válaszd külön a fehérjét, aztán vidd fel a szemkörnyékre egy ecset segítségével.

A feszesítő hatást szinte azonnal érezheted, ám érdemes pihenned a pakolással 20 percet. A megszáradt maradékot hideg vízzel mosd le, majd jöhet a megszokott hidratáló krémed!

Igyál sokat!

Fokozott vízvisszatartás esetén talán jó stratégiának tűnik, hogy megvond magadtól a folyadékpótlást, ám ezzel valójában ellenkező hatást érsz el. Minél több vizet iszol, a tested annál kevésbé fog ragaszkodni a szem alatti táskákhoz. Két-három litert nyugodtan leguríthatsz mindennap!

Ha a szem alatti táskákat más tünet is kíséri – például egyéb testtájon jelentkező ödéma, ólmos fáradtság vagy rossz közérzet – érdemes kivizsgáltatnod magad. Bizonyos esetekben vitaminhiány, vérszegénység, esetleg más betegség áll a háttérben.

Hirdetés

Forrás