Karpat.in.ua
| 2022. 04. 04. – 12:00 | Ukrajna |
Oroszország Ukrajna elleni háborúja két-három héten belül véget érhet, most minden a délkelet-ukrajnai harcok kimenetelétől függ, de azok Ukrajna javára dőlnek el.  Fotó: Internet

Hirdetés

Oroszország Ukrajna elleni háborúja két-három héten belül véget érhet, most minden a délkelet-ukrajnai harcok kimenetelétől függ, de azok Ukrajna javára dőlnek el – jelentette ki vasárnapi üzenetében Olekszij Aresztovics, az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója, adta hírül a strana.news hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

Mint a tanácsadó elmondta, „Mariupolt meg kell menteni, nem adhatjuk fel. És már teszünk bizonyos lépéseket.”

Hozzátette, ha eleinte a háború sorsáról az északi hadjárat döntött, most ez keleten történik.

„A lefolyásától függően válik érthetővé. Azt hiszem, minden a mi javunkra fog eldőlni” – mutatott rá.

„Az oroszoknak nincs tartalékuk, hogy aktívan folytassák ezt a szakaszt. Legalább 2-3 hónap kell a tartalékok összegyűjtéséhez. A szankciók véget vetnek a gazdaságnak. Vagyis most 2-3 héten belül el kell dőlnie” – emlékeztetett.

Aresztovics hangsúlyozta: „korábban gyakran mondtam, hogy 2-3 hét, de ezt akkor is a második szakasz elejétől gondoltam.

Ez most kezdődik.” Szerinte a következő három napban az orosz hadseregnek növelnie kell a Donbászra nehezedő nyomást, veszítenie kell, és két-három héten belül döntést kell hoznia a csapatok kivonásáról.

Hirdetés