Kárpátinfo.net


| 2022. 04. 07. – 07:30 | Kárpátalja |
A végrehajtó bizottság döntésének megfelelően bizottságot hoztak létre Beregszászi kistérség utcáinak elnevezésével és átnevezésével kapcsolatban. Fotó: Babják Zoltán Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Beregszászban április 6-án ülést tartott a Végrehajtó bizottság, amely során több fontos kérdésben döntést hoztak - közölte közösségi oldalán Babják Zoltán polgármester.

Megtudhattuk, hogy a végrehajtó bizottság ülése egyperces néma csenddel kezdődött az orosz megszállók támadásai következtében Ukrajnában elhunyt civil áldozatok emlékére.

A polgármester kitért arra is, hogy a bizottság tagjai elsőként támogatták azoknak a Beregszászi kistérségben élő belső menekülteknek az ideiglenes elszállásolásával kapcsolatos költségtérítési határozatot, ahol a hadiállapot ideje alatt nem részesülnek havi segélyben a megélhetési költségek fedezésére, beleértve a lakhatási és kommunális szolgáltatások költségeit.

Ez azokra a polgárokra vonatkozik, akik ingyenes lakhatást biztosítanak a regisztrált migránsoknak,

nincs tartozásuk a kommunális szolgáltatásokat illetően és regisztráltak a „Prihisztok” (Menedék) platformon (részletesen erről a Miniszteri Kabinet 333. számú, 2022.március 19-én elfogadott rendeletében olvashatnak).

Babják Zoltán arról is tájékoztatást adott, hogy a kártérítés összege személyenként naponta 14 hrivnya 77 kopijka.

A kérelmet a városi adminisztrációs szolgáltatásokat nyújtó központban lehet beadni (Vörösmarty 3.)

Emellett a végrehajtó bizottság döntésének megfelelően bizottságot hoztak létre Beregszászi kistérség utcáinak elnevezésével és átnevezésével kapcsolatban.

Jelenleg ez azokat a tulajdonneveket illeti, melyek kapcsolódnak az agresszor ország kultúrájához.

Módosították tovább a „Törődés” programot is, melynek költségeit a lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek szükségleteire fordítják (étkeztetés, fertőtlenítőszerek és más szükséges dolgok, melyek nem szerepelnek a kapott humanitárius segélyek listáján).

A polgármester végül kiemelte, hogy mivel a hadiállapot idején tilos a nagyszabású felújítás, a végrehajtó bizottság döntése értelmében az erre elkülönített összegből településünk utcáin végeznek majd kátyújavítást.

Hirdetés