MTI

| 2022. 04. 08. – 17:00 | Magyarország |
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár átadta Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornásznak az állami kitüntetését. Fotó: Internet

Hirdetés

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár átadta Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornásznak az állami kitüntetését.

A 101 évesen a világ legidősebb olimpiai bajnoka a saját lakásában kapta meg a Magyar Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal kitüntetést, melyet “minden idők legeredményesebb magyar tornászaként aratott világraszóló sikerei, példaértékű sportolói, edzői és tanári pályafutása elismeréseként” érdemelt ki - írja az MTI.

„Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy átadhattam hivatalosan a kitüntetést.

Ő mindannyiunk példaképe, miatta kezdett el sok ezer gyermek sportolni. Neki is köszönhető, hogy egészségesebb a társadalmunk. Az fantasztikus, hogy egy sportoló 101 évesen is ilyen aktív legyen, és ténylegesen tanulhatunk tőle még most is. Nagyon jó itt lenni a közegében, nagyon sokáig itt kell még maradjon velünk” – mondta az MTI-nek Szabó Tünde.

Az államtitkár arról is beszámolt, hogy nagyon jó kedvű volt a legendás sportoló, akinek nagyon tetszett a kitüntetés.

Keleti Ágnes az 1952-es, helsinki olimpián talajon lett aranyérmes, négy évvel később Melbourne-ben megvédte címét, illetve győzött gerendán, felemás korláton és a kéziszercsapat tagjaként.

Hirdetés

Forrás

MTI