Kárpátinfo.net


| 2022. 04. 08. – 10:12 |
A Tisza határátkelőhelyen az ukrán vámosok különböző technikai cikkek illegális behozatalát akadályozták meg, amelyek értéke jóval meghaladta a 10 ezer eurót. Fotó: Ukrán Állami Vámszolgálat

Hirdetés

A Tisza határátkelőhelyen az ukrán vámosok különböző technikai cikkek illegális behozatalát akadályozták meg, amelyek értéke jóval meghaladta a 10 ezer eurót.

Április 7-én a Tisza határátkelőn a kárpátaljai vámosok be nem jelentett, vadonatúj fejhallgatókat, hordozható hangszórókat, okosórákat,

különféle típusú mobiltelefonokat és táblagépeket foglaltak le egy csernyivci fuvarozótól több mint 300 ezer hrivnya értékben.

Olaszországból hazatérve a vámellenőrzés során egy 30 éves csernyivci lakos személyszállító mikrobuszt vezetve a „vörös folyosót” választotta, ahol használt ruhákat és cipőket jelentett be.

A jármű csomagterének átvizsgálása során azonban az ellenőrök 8 dobozban vadonatúj árut találtak, melynek költsége jelentősen meghaladja a vámjogszabályok által megengedett személyenkénti 500 eurós összeget.

A bejelentett használt dolgokon kívül a sofőr Ukrajna vámterületére 30 db SONY márkájú fejhallgatót, 10 db APPEL PENCIL ceruzát, 12 db JBL GO 3 BLACK hordozható hangszórót, 8 db smart órát és 9 db különböző márkájú mobiltelefont,30 db HUAWEI tabletet hozott.

Az megtalált áruk becsült összértéke meghaladja a 10 ezer eurót.

Az ukrán vámosok a be nem jelentett árut a bírósági döntésig lefoglalták - közölte az Ukrán Állami Vámszolgálat .

Hirdetés

  • Tableteket, okosórákat és mobiltelefonokat foglaltak le a kárpátaljai vámosok
  • Tableteket, okosórákat és mobiltelefonokat foglaltak le a kárpátaljai vámosok