Kárpátinfo.net


| 2022. 05. 01. – 17:36 |
Vasárnap megkezdték a civilek kimenekítését a mariupoli acélmű területéről. Az első mintegy 100 fős csoport már az Ukrajna által ellenőrzött Zaporizsjábe tart.. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Vasárnap megkezdték a civilek kimenekítését a mariupoli acélmű területéről. Az első mintegy 100 fős csoport már az Ukrajna által ellenőrzött Zaporizsjábe tart.

A Korrespondent.net közlése szerint

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megerősítette, hogy az ENSZ segítségével megkezdődött a civilek evakuálására irányuló művelet a mariupoli Azovsztal acélmű bunkereiből.

"Megkezdődött a civilek evakuálása Azovsztalból. Az első, mintegy 100 fős csoport már az ellenőrzött terület felé tart. Holnap találkozunk velük Zaporizsjáben. Köszönjük csapatunknak!

- közölte Volodimir Zelenszki, Ukrajna elnöke.

Az ukrán tárgyalócsoport vezetője, David Arahamija megerősítette, hogy az ENSZ, a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága és az elnöki hivatal közreműködésével zajló tárgyalások sikeresen zárultak az Azovsztali bunkerekben élő civilek megmentéséről szóló megállapodással. A civilek első csoportja, akiket evakuáltak, gyerekek, nők és idősek voltak.

Hirdetés

Korábban azt jelentették, hogy előző nap 20 nőt és gyermeket evakuáltak Azovsztalból. A megállapodás szerint Zaporozsjébe kellett küldeni őket.