Kárpátinfo.net


| 2022. 05. 11. – 12:14 | Ukrajna |
Az Azov-ezrednél közölték, hogy látták az oroszok által elkövetett bűncselekményeket Mariupolban, ezért az oroszok nem érdekeltek abban, hogy életben hagyják őket. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Azov-ezrednél közölték, hogy látták az oroszok által elkövetett bűncselekményeket Mariupolban, ezért az oroszok nem érdekeltek abban, hogy életben hagyják őket.

Az Unian.net közlése szerint Ilja Szamojlenko, az Azov-ezred hírszerző osztályának tisztje a Sky Newsnak adott interjújában azt mondta, hogy egysége nem adhatja meg magát az oroszoknak, mert parancsot kaptak a mariupoli Azovstal védelmére, és azt nem sérthetik meg.

"Nem szegünk meg parancsot. Szigorúan betartjuk a azt" -  hangsúlyozta.

Emellett Szamojlenko emlékeztetett arra, hogy egységét Oroszországban terrorszervezetként ismerték el. Így őt és sorstársait börtön fenyegeti.

Hozzátette, hogy a védők mindegyike orosz bűnök tanúja Mariupolban, ahol a betolakodók több mint 25 ezer embert öltek meg,

így az oroszok nem érdekeltek abban, hogy életben hagyják őket.

Szamojlenko megjegyezte, hogy minden nap az utolsó lehet számukra, azonban nem gondol az életére, mert "az élete nem számít", de ha a háborút elveszítik, annak Ukrajnára nézve katasztrofális következményei lesznek.

Hirdetés