Mozaik | 2022. 05. 11. – 16:00 |
Őrizetbe vettek egy férfit az Egyesült Államokban, miután több arizonai esküvőn vendégnek adta ki magát, majd ellopta a nászajándékokat. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Őrizetbe vettek egy férfit az Egyesült Államokban, miután több arizonai esküvőn vendégnek adta ki magát, majd ellopta a nászajándékokat. Két rendbeli betöréses lopással vádolják, de a rendőrség 11 hasonló esetben nyomoz, ahol felmerült a gyanú, hogy ugyanaz a férfi a tettes.

Letartóztattak egy volt arizonai seriffhelyettest, miután több esküvőre is hívatlanul beállított, és több ezer dollár értékű nászajándékot lopott el – írta a Fox News a chandleri rendőrség közleménye alapján, melyet a Hirado közöl.

Az 54 éves Landon Earl Rankint múlt hét csütörtökön tartóztatták le, miután összefüggésbe hozták két Phoenix környéki esküvőn történt lopással.

A kétrendbeli betöréses lopáson túl kábítószer-birtoklással is gyanúsítják, miután a rendőrök tiltott szereket találtak nála.

A gyanúsított vendégnek adta ki magát, hogy bejusson az esküvőkre, a lagzin pedig ellopta a nászajándéknak szánt borítékos készpénzt. Mindkét esküvőn 3 és 6 ezer dollár közötti összeg tűnt el.
A Chandleri Rendőrkapitányság az egyik helyszín biztonsági felvételei alapján közzétett egy fotót, amin Rankin látható, kezében egy fehér zacskóval, amiben több ezer dollár készpénz volt borítékokba csomagolva.

Csütörtöki letartóztatását követően a nyomozók legalább 11 hasonló lopást fedeztek fel a közelmúltban, amelyeket szintén Rankin követhetett el. Mindegyik lopás esküvőkön történt, Arizona keleti részén. A kihallgatáson Rankin azt mondta a rendőröknek,

hogy csak az esküvői fogadalmakat szerette volna meghallgatni a szertartásokon, mert éppen válófélben volt.

Rankin hét évvel ezelőtt vonult nyugdíjba a Pinal megyei seriff hivatalból 21 év szolgálat után.

Hirdetés

Forrás