Események | 2022. 05. 11. – 09:51 |
Kárpátalján a rendfenntartók őrizetbe vettek egy harkivi lakost, aki több mint 15 000 dollár fizetségért szervezte a hadköteles férfiak illegális határátlépését. Fotó: zk.gov.ua

Hirdetés

Kárpátalján a rendfenntartók őrizetbe vettek egy harkivi lakost, aki több mint 15 000 dollár fizetségért szervezte a hadköteles férfiak illegális határátlépését.

A kárpátaljai rendőrség közleménye szerint a huszti járásban található Veljatino faluban a rendőrök a szakszolgálatokkal együttműködve őrizetbe vettek egy férfit, aki a katonaköteles férfiak határon át történő illegális szállítását szervezte.

A 35 éves harkivi lakos megígérte ügyfeleinek,

hogy személyenként 15 200 dollárért segít nekik az ellenőrző pontokon kívül átkelni az államhatáron.

A gyanúsított nagyon igyekezett a lehető legkörültekintőbben eljárni, az ügyfelekkel a huszti járás különböző településein találkozott

Előzetes egyeztetés alapján az első találkozón a gyanúsított előleget kapott, a következőn pedig már a teljes összeget megkapta.

A rendfenntartók az előzetes nyomozás alapján akkor vették őrizetbe a gyanúsítottat, amikor éppen átvette a második részletet az egyik ügyfelétől.

A nyomozók a helyszínen 14 000 dollárt foglaltak le a 35 éves harkivi lakostól.

Az elkövetőt a hatóságok ideiglenes letartóztatásba helyezték, akit 9 évig terjedő szabadságvesztés fenyeget – közölte a Kárpátaljai Rendőrség Kommunikációs Osztálya.

Hirdetés