Kárpátinfo.net


Megosztás

Életfogytiglanit kaphat a magát a Pidkarpatszka Rusz "miniszterelnökének" kiadó kárpátaljai férfi, akit hazaárulással és Ukrajna határainak megváltoztatására irányuló nyilvános felhívásokkal gyanúsítanak.

A Kárpátaljai Megyei Ügyészség egy Huszti járásban született férfit Ukrajna területi integritásának és sérthetetlenségének ismételt megsértésével, valamint a hadiállapot alatt elkövetett hazaárulás gyanújával vádolt meg.

Tavaly áprilisban Ukrajna nemzetbiztonsága ellen elkövetett bűncselekmények miatt már 12 év börtönbüntetésre ítéltek egy kárpátaljai férfit.

A férfi az ukrán igazságszolgáltatás elől Oroszországban bujkál, és továbbra is felforgató tevékenységet folytat Ukrajna ellen a Pidkarpatszka Rusz Köztársaság virtuális állam úgynevezett miniszterelnökeként kiadva magát.

A nyomozás szerint a férfi az "orosz világ" híve, és valószínűleg oroszországi kurátorok nevében jár el.

A férfi ráadásul arra szólított fel, hogy ne fejezzék be a "különleges katonai hadműveletet Ukrajnában" anélkül, hogy figyelembe vennének számos olyan tényezőt,

amelyek szerinte Kárpátalja fontos geopolitikai szerepére utalnak.

Az előzetes vizsgálatot az SZBU Kárpátalja megyei irodája folytatja le. A férfira akár életfogytig tartó szabadságvesztés és vagyonelkobzás várhat - közölte a Kárpátaljai Megyei Ügyészség sajtószolgálata.