Karpat.in.ua
| 2022. 05. 12. – 20:00 | Ukrajna |
Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter berlini látogatása során méltatta Németország reagálását az Oroszország elleni háborúra. Fotó: Internet

Hirdetés

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter berlini látogatása során méltatta Németország reagálását az Oroszország elleni háborúra, pozitív fejleményeknek nevezve, hogy Berlin úgy döntött, nehézfegyvereket szállít Ukrajnának és támogatja az orosz olajembargót – adta hírül az rbc.ua hírportál csütörtökön a Reuters hírügynökségre hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A jelentés szerint az ukrán diplomácia vezetője elmondta, hogy európai körútja során lobbizni kíván Ukrajna európai uniós csatlakozása,

valamint Oroszország elleni további szankciók bevezetése mellett és a háborús konfliktus okozta élelmiszerhiányra történő reagálás érdekében.

A hírportál emlékeztetett arra, hogy Kuleba szerdán európai körútra indult. Munkalátogatás keretében Németországot, Hollandiát és Belgiumot keresi fel.

Dmitro Kuleba külügyminiszter Volodimir Zelenszkij elnök nevében felkérte Németországot, hogy vállalja Ukrajna egyik háború sújtotta régiójának az újjáépítését.

Hirdetés