Karpat.in.ua
| 2022. 05. 12. – 19:30 | Ukrajna |
A végéhez közelednek az egyes régiók infrastruktúra-újjáépítési igényeinek katalogizálása, és hamarosan elérhetővé válik a nyugati partnerek számára. Fotó: Internet

Hirdetés

A végéhez közelednek az egyes régiók infrastruktúra-újjáépítési igényeinek katalogizálása, és hamarosan elérhetővé válik a nyugati partnerek számára, akik majd védnökséget vállalnak az egyes régiók helyreállítása fölött – jelentette be Kiril Timosenko, az Elnöki Hivatal helyettes vezetője csütörtökön televíziós műsorban, adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint Timosenko az ukrán televízió non-stop háborús műsorában azt mondta, a katalógusok régiónként több mint 14 klaszterből állnak majd, amelyek

információkat tartalmaznak a megsemmisült és megrongálódott lakásokról, közúti, szociális, közigazgatási, egészségügyi infrastruktúráról és egyebekről.

„Már összegyűjtöttük az első adatokat, elemzőink feldolgozzák őket, így egy-két napon belül meglesznek minden megyéről a »személyre szabott« katalógusok, hogy az elnök tárgyalni tudjon a külföldi államfőkkel a védnökségről” – mutatott rá.

A helyettes hivatalvezető emlékeztetett az építészek kezdeményezésére is, amely a városok és települések újjáépítésének elveit tartalmazó útmutató készítésére irányul. Ez gyakorlati útmutatást ad majd az építőknek – tette hozzá, megjegyezve, hogy más formátumban kell újjáépíteni a városokat, hogy akadálymentesek legyenek és másképp nézzenek ki.

Szerinte erre az útmutatóra szükség lesz a települések újjáépítéséhez békeidőben. Ez eligazítás ad minden katonai kormányzónak, minden kistérségi vezetőnek, hogyan kell újjáépíteni a városokat,

ott milyen magas legyen a járda, hol kell fa, hol kell egy közlekedési lámpa, és így tovább – emelte ki.

„Senki nem beszél a hidak vagy utak teljes rekonstrukciójáról vagy újjáépítéséről. Ezek mind átmeneti döntések, nem ideiglenes döntések születnek a háború utáni időszakban vagy a fegyveres erőink engedélyével” – mondta Kiril Timosenko.

Hirdetés