MTI

| 2022. 05. 13. – 10:30 | USA |
Súlyos viharok, jégeső és több tornádó csapott le az Egyesült Államok északi részén fekvő Minnesota tagállamban, a pusztító viharokban egy ember életét vesztette. Fotó: Internet

Hirdetés

Súlyos viharok, jégeső és több tornádó csapott le az Egyesült Államok északi részén fekvő Minnesota tagállamban, a pusztító viharokban egy ember életét vesztette.

Csütörtökre virradóan házak és üzletek tízezrei maradtak áram nélkül Minnesota déli részén. A helyi rádió a tornádók és viharok mellett jégesőről is beszámolt, néhol golflabda nagyságú jégdarabok hullottak - írja az MTI.

A tagállam fővárosában, Saint Paulban és a vele szomszédos Minneapolisban éjszaka megszólaltak a tornádó ellen riadóztató szirénák is, a zuhogó eső pedig elárasztotta az utakat és megakasztotta az autópályák forgalmát.

A tagállam délnyugati részén egy 30 éves nő életét vesztette.

Az úton, amelyen az autójával haladt, a viharos szél leszakította az áramvezetékeket, ő ki akart térni ezek elől, és nekihajtott egy teherautónak. A vihar Minnesota déli része felé vonult tovább, az előrejelzések szerint csütörtökön további jégeső, eső és tornádó is várható a térségben.

Hirdetés

Forrás

MTI