Kárpátinfo.net


| 2022. 05. 13. – 15:00 | Görögország |
Görögország csakis akkor tudna nehézfegyvereket küldeni Ukrajnának, ha cserében a NATO-tagállamok készleteiből hasonló fegyverrendszerekkel pótolni tudja saját fegyverállományát. Fotó: Internet

Hirdetés

Görögország csakis akkor tudna nehézfegyvereket küldeni Ukrajnának, ha cserében a NATO-tagállamok készleteiből hasonló fegyverrendszerekkel pótolni tudja  saját fegyverállományát - jelentette be Nikosz Panajótopulosz görög védelmi miniszter a parlament csütörtöki ülésén.

A dpa német hírügynökség emlékeztet arra:  Athén az állandó török fenyegetéssel, ezen belül azzal indokolja követelését, hogy az ország légterébe rendszeresen behatolnak török vadászgépek - írja a portfolio.hu.

A görög sajtó értesülései szerint az Egyesült Államok a napokban már sürgette Athént, hogy NATO-tagállamként vegye ki részét Ukrajna támogatásából,

és küldjön légvédelmi fegyverrendszereket az Oroszország által megtámadott országba.

Az Égei-tenger északi részén található görög szigetek ugyanis számos olyan légvédelmi rendszerrel vannak felszerelve, amilyeneket Ukrajna is használ.

Athén, hozzájárulva a NATO-tagállamok közös segítségnyújtásához, áprilisban lőfegyvereket, páncélozott harckocsikat, valamint orvosi felszerelést bocsátott Ukrajna rendelkezésére.

Hirdetés