Kárpátinfo.net


| 2022. 05. 13. – 11:01 | Ukrajna |
Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter kijelentette, hogy az Oroszország elleni szankciók nem állítják meg az Ukrajna elleni háborút, miközben az európai országok olajat és gázt vásárolnak. Fotó: Internet

Hirdetés

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter kijelentette, hogy az Oroszország elleni szankciók nem állítják meg az Ukrajna elleni háborút, miközben az európai országok olajat és gázt vásárolnak.

A Podrobnosti.ua beszámolója szerint az ukrán külügyminiszter azt mondta, hogy ma a háború több kárt okoz az ukrán gazdaságnak, mint a szankciók okoznak Oroszországnak.

"Gazdaságunk többet szenvedett a háborútól, mint Oroszország a szankcióktól.

Bár a szankciók nagyon fontosak és hatásuk is van, addig nem tudják megállítani az orosz hadigépezetet, amíg Európa továbbra is orosz olajat és gázt vásárol" - hangsúlyozta Dmitro Kuleba.

Szerinte az emelkedő energiaárak miatt az orosz költségvetés többlettel rendelkezik.

"Igen, más ágazatok is nagy nehézségekkel küzdenek, a kiskereskedelem, a védelem. Hosszú távon pedig tönkremegy gazdaságuk.

De rövid távon jobb helyzetben vannak, mint mi.

Ezért kérjük barátainkat, partnereinket, hogy segítsenek bennünket gazdaságilag, és adják meg a lehetőséget a harc folytatására" - közölte.

Hirdetés