Mozaik | 2022. 05. 15. – 09:00 |
Különleges égi jelenséget dokumentált egy kamera az Egyesült Államokban csütörtökön. A fényesen izzó, hosszúkás aurától övezett tárgy egy kicsit úgy nézett ki, mint egy űrmedúza. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Különleges égi jelenséget dokumentált egy kamera az Egyesült Államokban csütörtökön. A fényesen izzó, hosszúkás aurától övezett tárgy egy kicsit úgy nézett ki, mint egy űrmedúza.

Titokzatos égi tárgyat rögíztett egy kamera csütörtökön a hajnali órákban a Georgia állambeli Waycrossban. A fényesen izzó, hosszúkás aurától övezett tárgy egy kicsit úgy nézett ki, mint egy űrmedúza - írja a Hirado.

A Live Science cikkében rámutattak, hogy a felvételen látható jelenség nem ufó volt, hanem a SpaceX Falcon 9 rakétája, amelyet a floridai Kennedy Űrközpontból indítottak útjára. A „medúza” teste a rakéta hajtóművének kiáramlása.

A gömb alakú formát a fúvókán belüli és kívüli nyomáskülönbség alakítja ki.

Évente több tucat rakéta hagyja el a Kennedy indítóállomását, de közülük csak keveset lehet összetéveszteni egy fénykibocsátó égi lénnyel – olvasható cikkben.

A mostani alkalom a fizika és a tökéletes időzítés kombinációjának köszönhető, mivel a felbocsátás hajnal előtt történt, az éppen a jó szögben érkező napfény miatt felragyogott a Falcon 9 által hagyott gáz.

Hirdetés

Forrás