Mozaik | 2022. 05. 16. – 13:00 |
Egy ember meghalt, öten megsérültek Dél-Kaliforniában, amikor egy fegyveres tüzet nyitott a vasárnapi istentisztelet után ebédre összegyűlt hívőkre. Fotó: Internet

Hirdetés

Egy ember meghalt, öten megsérültek Dél-Kaliforniában, amikor egy fegyveres tüzet nyitott a vasárnapi istentisztelet után ebédre összegyűlt hívőkre. A támadás a Los Angeles-től 70 kilométerre délre fekvő, 16 ezer fős Laguna Woodsban történt, a presbiteránus templom közelében – számolt be az M1 Híradója.

A helyi tajvani presbiteriánus egyház mintegy 40 tagja ebédelni gyűlt össze a vasárnapi istentisztelet után, amikor lövések dördültek – közölte a helyi média.

A támadót a gyülekezet tagjai leterítették és megkötözték, így sikerült elejét venni egy nagyobb mészárlásnak.

A kiérkező rendőrök már a helyszínen őrizetbe tudták venni az elkövetőt.

A kaliforniai hatóságok nem nyilatkoztak a templomi lövöldözés lehetséges indítékáról.

A helyi rendőrfőnök helyettese viszont méltatta a jelenlévők bátorságát.

„Kivételes hősiességről és bátorságról tettek tanúbizonyságot, amikor közbeléptek. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ha nem avatkoznak közbe, sokkal rosszabbul is elsülhetett volna a dolog” – idézték Jeff Hallock seriffhelyettest.

A lövöldözés sérültjei mind idős tajvani származású emberek, 66 és 92 év között. Az egyetlen áldozat egy 86 éves nő, akit fia vitt el az istentiszteletre.

A hétvégén ez már a második fegyveres támadás volt az Egyesült Államokban.

Szombaton Buffalóban nyitott tüzet egy 18 éves  férfi egy bevásárlóközpontban.

A hatóságok „gyűlöletbűncselekménynek és faji indíttatású erőszakos szélsőségességnek” nevezték a lövöldözést, amelyben tízen meghaltak, többségük afroamerikai és hárman megsérültek.

Hirdetés

Forrás