Politika | 2022. 05. 17. – 20:00 |
Az ukránok minél több fegyvert kapnak, annál hamarabb legyőzik az oroszokat – jelentette ki Anton Herascsenko. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnának 3-5 hónapra és sok nyugati fegyverre, közte légvédelmi rendszerekre van szüksége Oroszország legyőzéséhez, az ukránok minél több fegyvert kapnak, annál hamarabb legyőzik az oroszokat – jelentette ki Anton Herascsenko, a belügyminiszter tanácsadója egy interjúban, adta hírül kedden a korrespondent.net hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint Heracsenko Dmitro Gordon ukrán sztárújságírónak nyilatkozva azt mondta, hogy szeretne mindenkit óva inteni a hurráoptimizmustól.

„Van olyan vélemény, hogy már győztünk, és Oroszország holnap elkezd szétesni.

Ez messze nem igaz. Ahhoz, hogy Oroszországot katonai eszközökkel le tudjuk győzni, szerintem, három-négy-öt hónapra és sok fegyverre van szükség. Katonáinkban és tisztjeinkben megvan a vágy, hogy öljék az oroszokat” – hangsúlyozta a tanácsadó.

A politikus úgy vélte, Oroszország belső problémáinak a megoldása évekbe telhet, mert jelenleg „Észak-Korea épül” az Orosz Föderáció területén.

Hozzátette: Ukrajna felszabadításához három fő tényezőre van szükség: páncélozott járművekre, tüzérségre, több rakétavetőre és légvédelmi rendszerekre.

„Fokozatosan érkeznek a légvédelmi rendszerek. Úgymond kis teljesítményű rendszerek.

De ha tüzérséget, harckocsikat adnak, akkor miért ne adhatnának nekünk erősebb légvédelmi rendszereket, hogy tartósan meg tudjuk védeni a csapatainkat a levegőből?” – tette fel a kérdést a nyugati partnereknek Anton Herscsenko.

Hirdetés

Forrás