Mozaik | 2022. 05. 17. – 14:00 |
Több mint kilencmilliárd forint értékű kábítószert foglaltak le egy hatalmas csempészalagútból az Egyesült Államokban. Fotó: Internet

Hirdetés

Több mint kilencmilliárd forint értékű kábítószert foglaltak le egy hatalmas csempészalagútból az Egyesült Államokban – jelentették be az amerikai hatóságok hétfőn.

Rendkívül hosszú, professzionálisan kialakított alagútra bukkantak az amerikai hatóságok a hétvégén.

A hivatalos tájékoztatás szerint a drogcsempészek „kifinomult” szerkezeti rendszert építettek ki, amelyet valószínűleg heroin, metamfetamin és fentanil szállítására használtak az amerikai-mexikói határon – számolt be róla a Fox News-ra hivatkozva a Hirado.

A megerősített falazatú, több mint 500 méter hosszú, világítással, szellőző- és sínrendszerrel felszerelt járat Tijuanától egy a kaliforniai San Diegóban található ipari raktárterületig vezet.

A hatóságok 25 millió dollár (9,26 milliárd forint) értékű kábítószert – többek között 800 kilogramm kokaint, 75 kilogramm metamfetamint és 16 kilogramm heroint – foglaltak le az alagútban, valamint az illegális átjáró „üzemeltetőitől”.

A tisztviselők szerint 2006 óta legalább 15 ilyen kifinomult, a határon átvezető alagutat fedeztek fel.

A legtöbbjük, az újonnan felfedezetthez hasonlóan, San Diego Otay Mesa ipari területén található, ahol az agyagos talaj kedvez az ásásnak, a raktárak pedig fedezéket nyújtanak a szállítmányok kipakolásánál.

Hirdetés

Forrás