Gazdaság | 2022. 05. 18. – 19:00 |
Denisz Smihal ukrán miniszterelnök online-találkozót tartott az üzemanyagpiac képviselőivel. Fotó: Internet

Hirdetés

Denisz Smihal ukrán miniszterelnök online-találkozót tartott az üzemanyagpiac képviselőivel. A hírt a Miniszteri Kabinet közölte - írja a Karpat.in.ua.

Smihal hangsúlyozta, hogy mivel az orosz hadsereg több támadást is mért Ukrajna olajfinomító infrastruktúrájára és olajtároló létesítményeire,

az országban üzemanyaghiány alakult ki.

Hozzátette, hogy személyesen tárgyalt a logisztikai útvonalak liberalizálásáról Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével és Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével.

„Az Európai Unió úgynevezett „szolidaritási folyosókat” vezetett be Ukrajna számára. Hasonló intézkedés működött az európai világjárvány idején, amikor vakcinákat és gyógyszereket szállítottak. A kormány mindent megtesz és kész megtenni annak érdekében,

hogy a vállalkozások lehetőséget kapjanak üzemanyagimportra” – jelentette ki.

Óva intette azonban a piac képviselőit a visszaélésektől, s leszögezte, hogy a kormány a hadiállapot alatt hatályban lévő törvények szerint reagál majd a bűncselekményekre.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy elengedték az üzemanyag árát Ukrajnában. Ukrajnában felfüggesztették a benzinárak állami szabályozását. Az ukrán kormány arra számít, hogy a gázolaj maximális ára nem haladja meg az 58 hrivnyát literenként, a benziné pedig az 52 hrivnyát.

Forrás