Mozaik | 2022. 05. 18. – 14:00 |
A férfi azt vallja, hosszú életének titka “a kemény munka, az ünnepnapokon a pihenés, a korai lefekvés, naponta egy pohárka tömény és Isten szeretete”. Fotó: Internet

Hirdetés

Egy venezuelai földműves, a 113. születésnapját május 27-én ünneplő Juan Vicente Pérez a legöregebb élő férfi a világon – jelentette be kedden Caracasban a Guinness Világrekordok.

Az előző korrekorder, a spanyol Saturnino de la Fuente Garcia valamivel kevesebb mint egy hónappal 113. születésnapja előtt, január 22-én hunyt el - írja az MTI.

Az új rekorder, aki San José de Bolivar hegyvidéki településen, Tachira államban él, “kivételes egészségnek és memóriának örvend, emlékszik a gyermekkorára, házasságára, testvérei, gyermekei és unokái nevére.

Szeret a családja és barátai körében lenni, beszélgetni és történeket mesélni” – írta róla közleményében a nagy-britanniai központú Guinness.

A férfi azt vallja, hosszú életének titka “a kemény munka, az ünnepnapokon a pihenés, a korai lefekvés, naponta egy pohárka tömény és Isten szeretete”.

Juan Vicente Pérez gyerekkora óta földművesként dolgozott, már ötévesen segített szüleinek a cukor- és a kávébetakarításban. Felnőttként békebíróként is dolgozott az ingatlanviták elsimításában.

A férfi 25 éve, 60 évnyi házasság után özvegyült meg, 11 gyermeke, 41 unokája, 18 dédunokája és 12 ükunokája van.

A legidősebb nő a világon jelenleg egy 118 éves francia apáca, André nővér, aki 1904. február 11-én született Lucile Randon néven – emlékeztet az AFP.

Hirdetés

Forrás

MTI