Hirado.hu
Megosztás

Letartóztatta a floridai rendőrség azt a 19 éves fiatalembert, aki lelőtte az édesanyját, miután az rászólt, hogy ne szivarozzon a hálószobában. A tinédzser beismerte a tettét.

Az elkövető, Seth Settle vallomásában elmondta, hogy szorongásos, depressziós zavarokkal küzd és eredetileg a saját életét akarta kioltani, miután azonban a fegyver elsült, az édesanyja zuhant holtan a földre – írta a New York Post-ra hivatkozva a Hirado.

A fiatal az öngyilkosság megkísérlése előtt szivarra gyújtott a hálószobájában, amikor az anyja hirtelen belépett az ajtón és megjegyzést tett az odabenn terjengő füstre.

Megkérte fiát, hogy oltsa el a szivart, amire az feléje fordult és lelőtte, majd elmenekült a helyszínről.

A Lake Wales-i rendőrséget Settle 24 éves bátyja értesítette, aki elsőként talált rá édesanyja holttestére. A helyszíni vizsgálat során megállapították, hogy a nőt szíven találta a golyó, így azonnal meghalt.

Az elkövető rövid idő múlva feladta magát és bevallotta tettét a nyomozóknak. A tini azt állította, hogy a fegyver véletlenül sült el, amikor le akarta engedni, a rendőrség azonban úgy véli, hogy a fiú dühből cselekedett.

„Szörnyű tragédia, amely a bűnüldöző szerveknél csak a családot döbbentette meg jobban. Senki sem láthatta előre, hogy ez a szörnyűség bekövetkezik”

– közölte Grady Judd Polk megyei seriff a Fox 13 hírportálnak.

Settle-t másodfokú gyilkossággal, bizonyítékkal való visszaéléssel és hamis információszolgáltatással vádolták meg.

Forrás