MTI

| 2022. 05. 02. – 08:30 |
Pekingben tovább folytatódik a lakosság koronavírus-tesztelése, miután a város lakóinak zömét a múlt héten három körben tesztelték. Fotó: Internet

Hirdetés

Pekingben tovább folytatódik a lakosság koronavírus-tesztelése, miután a város lakóinak zömét a múlt héten három körben tesztelték.

Az alacsony esetszám ellenére a kínai fővárosban a munka ünnepéhez kapcsolódó, április 30-tól május 4-ig tartó munkaszünet idején a város nagy részén további két körben tesztelik a lakosságot - írja az MTI.

A munkaszünet idején továbbá a városban található közösségi helyekre - egyebek mellett parkokba, üzletekbe és szállodákba -,

valamint a tömegközlekedésre csak 48 órán belül készült, negatív vírusteszttel engednek embereket.

A város vezetése erre az időszakra a helyszíni kiszolgálás felfüggesztését rendelte el a vendéglátóhelyeken, amelyek csak kiszállításra vehetnek fel rendeléseket.

A munkaszünetet követően pedig, május 5-től Peking lakóinak hetente egyszer kell teszteltetniük magukat. A közösségi helyekre - beleértve az irodaházakat és a tömegközlekedést -, hét napon belül készült, negatív vírusteszttel engedik majd az embereket, vagyis a legtöbb ember számára a munkába járáshoz is szükséges lesz a hetente végzett vírusteszt.

Április 25. és 30. között három körben végeztek nukleinsavas vírustesztet mintegy 21,8 millió emberen Pekingben. Április 22. és május 1. között a kínai fővárosban 350 helyi fertőzéses esetet regisztráltak. A fertőzéseket a koronavírus omikron variánsa okozta.

A városban vasárnap ismét használatba állították az eredetileg a 2003-as SARS-járvány idején kialakított Hsziaotangsan kórházat, amelyet 2020-ban üzemeltek be utoljára, a koronavírus-járvány legelső hullámának felbukkanásakor.

A 2003-ban mindössze hat nap alatt elkészült létesítmény felújításon és bővítésen esett át, jelenleg 1200 ággyal rendelkezik.

A kínai egészségügyi hatóságok vasárnapi jelentése szerint a kórházban 12, enyhe tünetekkel rendelkező Covid-pácienst látnak el. Egy szombati közlés szerint Pekingben további 4000 férőhely biztosítására alkalmas, ideiglenes kórház kialakításával készültek el.

Hirdetés

Forrás

MTI