MTI

| 2022. 05. 02. – 12:30 |
Magyarország területére vasárnap az ukrán-magyar határszakaszon 4596-an léptek be, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 6826-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek. Fotó: Internet

Hirdetés

Magyarország területére vasárnap az ukrán-magyar határszakaszon 4596-an léptek be, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 6826-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 679 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ezalatt fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - közölték.

Az ukrajnai háború elől vasárnap 675-en, köztük 251 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn azt írta a police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel és rendőrjárőr-képzésben részt vevőkkel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket.

A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

A rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival - olvasható a közleményükben.

Hirdetés

Korában hírt adtunk arról, hogy több mint egymillió ukrán tért haza a háború kezdete óta. Összesen 1,1 millió ukrán tért vissza hazájába a február 24-i orosz invázió kezdete óta – közölte szerdán Andrij Demcsenko, az ukrán határőrség szóvivője.

Forrás

MTI