Gazdaság | 2022. 05. 20. – 15:30 |
A koronavírus-járvány egyik elhúzódó hatásaként a tengeri hajózási cégek egyre nehezebben tudják feltölteni a hajók legénységeit szakképzett dolgozókkal. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Új veszély fenyegeti a globális szállítmányozást és ezzel az egész világgazdaságot. A koronavírus-járvány egyik elhúzódó hatásaként ugyanis a tengeri hajózási cégek egyre nehezebben tudják feltölteni a hajók legénységeit szakképzett dolgozókkal, miközben a globális árukereslet fokozódik. A vállalatokon ezért egyre nagyobb a nyomás, és az iparági szakértők szerint a következő években csak tovább súlyosbodhat a probléma.

Tovább tombol a világszerte tapasztalt legénységválság, vagyis az a probléma, hogy nincs elégendő számú szakképzett dolgozó a hajókon. A válság a koronavírus-járvánnyal kezdődött, de a járvány enyhülése sem oldotta meg a globális gondot - írja az Origo.

Mi több, egyes szakértők szerint akár a következő öt évben is tartós maradhat a krízis – írja a gCaptain.

A legénység számának lassú növekedése pedig számos hajózási vállalatnak komoly dilemmát okoz. Vagy csökkentik a szolgáltatásaikat, vagy különböző innovációs megoldással igyekeznek pótolni a legénységet. A tartós hiány ugyanis nagyon súlyos gondokat okozhat a globális szállítmányozási láncokban.

A válság a járvány első napjaitól megnehezítette a szállítmányozást. A 6-9 hónapos szerződéssel rendelkező tengerészek ugyanis akár 18 hónapig is a fedélzeten rekedhettek, miközben a szárazföldön tartózkodó váltás tagjai nem tudtak hajókra szállni.

Emellett az iparág képzési és engedélyeztetési rendszere is akadozott vagy teljesen leállt a járvány miatt. Vagyis a szakmát elhagyó tengerészek mellett az is probléma, hogy nincs elég újonc, illetve sokan nem tudták megújítani az engedélyeiket.

Mindeközben viszont a tengerészek iránti kereslet egyre nő.

Egy 2021-es jelentés szerint az általános helyzet tovább fog romlani, ugyanis a globális hajóflotta a következő öt évben 6,4 százalékkal nőhet, vagyis egyre több szerződéses munkavállalóra lenne szükség azokon. Ezzel párhuzamosan a tisztek iránti kereslet az elmúlt időszakban 24,1 százalékkal nőtt, lényegében a kínálat bővülése nélkül.

A szükséges legénység toborzását mindemellett más akadályok is nehezítik. Szingapúrban például a vállalatok csak szingapúri állampolgárokat alkalmazhatnak a hajókon, miközben a cégek versenyeznek a szárazföldi munkaadókkal is.

Ráadásul a magas bérek önmagukban már nem is kellően vonzók a tengerészek számára.

Vagyis a cégeknek ez utóbbi tényezőre is nagy figyelmet kell fordítaniuk a jövőben.

A kihívás tehát jelentős, és alapvető világgazdasági hatással járhat, ha az iparág nem lesz képes megoldani a legénységválságot. Egyes beszállítói láncok ugyanis helyreállíthatatlan károkat szenvedhetnek, a hajózási szállítmányozási szektor versenyképessége és piaci szerepe pedig erősen megroppanhat.

Hirdetés

Forrás