Politika | 2022. 05. 20. – 10:49 |
Ukrajna németországi nagykövete szerint az ország rögtön a háború után csatlakozhat az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez (NATO). Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajna németországi nagykövete szerint az ország rögtön a háború után csatlakozhat az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez (NATO).

Az RBC-Ukraine Andrij Melnyik, Ukrajna németországi nagykövetének az RND-nek adott interjújára hivatkozva közölte, hogy Ukrajna csatlakozhat a NATO-hoz.

Lehetséges, hogy ez nem a háború tetőpontján történik, hanem közvetlenül a háború vége után - mondta.

"Putyin a fogát töri Kelet-Ukrajnában, és nem halad előre. És ez a háború azt is mutatja, hogy a NATO az egyetlen biztonsági horgony Európában és a világon, és az is marad. Tehát logikus, hogy ez a terjeszkedési folyamat folytatódik, és Ukrajna is csatlakozik a Szövetséghez.

Azt hiszem, ez gyorsabban megtörténhet, mint egyesek gondolják.

Nem most, a háború kellős közepén, hanem talán közvetlenül azután" - mondta Melnyik.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Dmitro Kuleba kijelentette, Ukrajna EU-tagjelölti státust vár el, és sértőnek tartja, ha cserébe más formátumokat ajánlanak fel neki. Ne javasoljanak Ukrajnának tűzszünetet az orosz csapatok teljes kivonása nélkül, mert ez "lehetetlen" -kérte Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója, a Moszkvával tárgyaló ukrán békeküldöttség tagja csütörtökön a Twitteren.