Közélet | 2022. 05. 21. – 08:51 |
A Kárpátaljai Megyei Katonai Adminisztráció (OVA) és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet közös projektjének új szakasza – mely a Beregszászi Linner Bertalan Központi Járási Kórház felújítására és felszerelésére irányult – befejeződött. Fotó: Facebook

Hirdetés

A Kárpátaljai Megyei Katonai Adminisztráció (OVA) és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet közös projektjének új szakasza – mely a Beregszászi Linner Bertalan Központi Járási Kórház felújítására és felszerelésére irányult – befejeződött.

A Beregszászi Linner Bertalan Központi Járási Kórház 22 millió hrivnya értékben kapott berendezéseket

- közölte közösségi oldalán Babják Zoltán, Beregszász polgármestere.

A kórház számára több mint 1 millió hrivnya értékben vásároltak bútorokat és egyéb berendezéseket, valamint több mint 17 millió hrivnya értékben orvosi felszereléseket - áll a bejegyzésben.

"Ma részt vettem a projekt utolsó elemének ünnepélyes átadásán, az intézmény egy mobil röntgenrendszert (IMAX 112C) vehetett át, melynek értéke 3,5 millió hrivnya."

- közölte Babják Zoltán

A projekt a Magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával valósult meg. Az átadáson részt vett Viktor Mikita, az OVA vezetője, Bacskai József ungvári magyar főkonzul, Beke Mihály András beregszászi első beosztott magyar konzul, Gerevich János, az Ökumenikus Segélyszervezet ukrajnai-kárpátaljai kirendeltségének vezetője, Vitalij Matyij, a Beregszászi Járási Katonai Adminisztráció vezetője és Rezes Károly, a Beregszászi Járási Tanács elnöke.

"A projektnek köszönhetően kistérségünk egészségügyi szférája jelentősen megerősödött"

- emelte ki a polgármester.

Hirdetés