Életmód | 2022. 05. 23. – 06:23 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Nem minden nő szereti pufi arcát, pedig szerencsések, mert fiatalos külsőt kölcsönöz, mindössze van pár dolog, ami nem kifejezetten előnyös nekik. Az alábbi öt szépség-hack azonban segít kiemelni a kerekded arc szépségét.

Kerüld a bubifrizurát és a frufrut

A frufru eltakarja a homlokot, az állig érő bubi pedig úgy keretezi az arcot, hogy ezáltal még kerekebbnek mutatja. Ha mégis ilyen hajat szeretnél, ajánlott a hosszabb verziója, azaz legalább az állad alá érjen. A „long bob”, azaz hosszú bubi a legelőnyösebb, főleg akkor, ha középen választod el a hajad, mert az nyújtja az arcot. A hosszú haj szintén segít elterelni a figyelmet a pufi arcról, a hosszú, göndör haj pedig határozottan kisebbnek mutatja az orcákat. Oldalt is elválaszthatod a hajad, ilyenkor az a legjobb, ha a kisebb oldalon a füled mögé teszed. Ha összefognád a sörényed, lehetőleg ne a tarkónál, hanem minél magasabban kösd össze - írja a bien.hu.

A V-nyakú és félvállas felsők a legjobb barátaid

Praktikus fülbevalók

Felejtsd el a nagy, kerek klipszeket, egy pufi archoz mindig lógós fülbevaló illik. Ez a forma ugyanis nemcsak időtlen, elegáns és nőies, de szépen ellensúlyozza az arc kerekdedségét. A kis és nagy karikák sem előnyösek, de a vékony, kecses fülönfüggők szépen keretezik és hosszítják a pofit.

Hangsúlyozd sminkkel a szemed

Azt mondani sem kell, hogy a megfelelő kontúrozás rengeteget alakít egy pufi arcon: a járomcsont alatti részre mindig tegyél sötétebb színt, ezzel egy természetesnek tűnő árnyékot kreálva. Azt viszont kevesebben tudják, hogy a hangsúlyos szemek is elterelik a figyelmet az arc kerek formájáról, így a megfelelő szem-smink is nagyon fontos. Ez nem jelenti azt, hogy a hétköznapokban is lila körsatírral járj, de amennyire az alkalom engedi, emeld ki a szemeidet. A vékony, de hosszú szemhéjtus finoman hangsúlyozza a macskaszemet és minden nap viselhető, a szempilla göndörítése és spirálozása pedig mondhatni elengedhetetlen. A felső vízvonalat is beszínezheted, de az alsót nem kifejezetten ajánlott, az ugyanis kisebbnek mutatja a szemet. A pirosítóval bánj csínján, inkább a szemeidre tereld a figyelmet, mint az arcformádra.

Kerüld a vastag, rövid nyakláncokat

A choker nyaklánc optikailag elvágja a nyakat és ezáltal rövidebbnek mutatja, a vastag, feltűnő, rövid nyakláncok pedig szintén nem állnak jól a pufi archoz. A „bib”, vagyis a partedli-szerűen szétterülő darabok és a gyöngykalárisok ugyancsak nem ajánlottak, mert rövidítik a nyakat. Az Ipszilon, azaz Lariat-forma, a vékony, hosszú lánc és egy hosszú, kecses medál azonban segít elérni az áhított – és előnyös – V-formát, ami jótékonyan nyújtja a vonásaidat. 

Hirdetés

Forrás