Életmód | 2022. 05. 23. – 07:54 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ugye ti is jártatok már úgy, hogy az illat, amit reggel magatokra fújtatok rövid időn belül eltűnt? Ha kipróbáljátok ezeket a trükköket, többet nem jártok majd így!

Eau de toilette

Kezdjük is a legfontosabbal, ugyanis nagyon nem mindegy, hogy egyáltalán hogyan választunk parfümöt. Tudtátok, hogy az olajosabb és a szárazabb bőr teljesen máshogy képes megtartani az illatokat? Tehát ha alapvetően száraz a bőrünk és egy EDT (eau de toilette) illatot választottunk a kedvenc nappali parfümünknek, bizony ne is reméljük, hogy sokáig részünk lehet majd az illatélményben - írja a bien.hu.

Az olajosabb, zsírosabb bőrön viszont tovább tartanak az illatok, tehát ha szerencsénk van, még egy EDT illat is egész sokáig érezhető lehet, ha betartjuk az alább említett bennfentes tippeket. Mert hát az nagyon fontos, hogy képben legyünk pár hasznos trükkel, ezek nélkül ugyanis lehet, hogy tényleg csak pár órát tart majd az illat. 

Előkészületek

Pont az előzőekben említettek miatt azt javasoljuk, hogy keressünk egy illatanyagmentes testolajat, a parfümöt pedig csak azután fújjuk magunkra, miután bekentük vele a bőrünket. Így amellett, hogy tovább illatozunk, a bőrünk is hidratáltabb, csillogóbb lesz.

Arra azért figyeljünk, hogy az olajat mindig enyhén nedves bőrre kell felvinni, mert így tud igazán táplálni és mélyen felszívódni. Egyébként nemcsak az olajos, a hidratált bőr is sokkal tovább tudja magában tartani az illatot. 

Csak egy csepp

Amikor kicsi voltam, a nagymamám mindig azt mondta, hogy a parfümöt a fülem mögé kell fújni.

Persze én ezen csak mindig nevettem, nem értettem, mi értelme van ennek a műveletnek.

Szerencsére, most már én is tudom, hogy itt picit olajosabb a bőrünk, így ha ide permetezzük az illatot, biztos, hogy kicsit tovább marad tartós a parfümünk. 

Nincs dörzsi

Nem egyszer láttam azt a módszert, hogy a parfüm felfújása után valaki összedörzsöli a csuklóját. Először lehet, hogy azt gondolnánk, hogy ettől csak szépen eloszlatjuk az illatot, azonban sajnos nem ez történik.

Tulajdonképpen így szétdörzsöljük az illatmolekulákat, a parfüm pedig megint csak sokkal kevesebb ideig marad jelen a bőrön. És bár a pulzuspontokon tényleg tovább tart az illat, miután felfújtuk, semmiképpen ne dörzsöljük el. 

Az sem mindegy, hol tároljuk

Soha ne tartsuk melegben, párában, napfényben az illatot, ez ugyanis felbontja az illatmolekulákat, így megváltozik az egész illat összetétele és rosszabb esetben akár meg is romlik.

Így tehát egyértelmű, hogy nemhogy nem marad sokáig majd a bőrünkön, hanem még furcsa illata is lesz…

Keressünk egy kevésbé meleg, 15 fok körüli helyet a lakásban (például sminkes, fehérneműs fiók), na ott pont jó is lesz! 

Illatos tincsek

És végül, de nem utolsó sorban ahelyett, hogy a hajunkra fújnánk az alkoholos illatot, amely egyébként szárítani fogja a frizuránkat, permetezzük a hajkefére, majd fésüljük meg vele a hajunkat.

A hajunkban az illatmolekulák (ahogy például egyébként a ruhánkon, a textileken is) sokkal tovább érezhetőek. Ezzel megint növelni tudjuk magunkon a parfüm élettartamát. 

Hirdetés

Forrás