Politika | 2022. 05. 23. – 18:00 |
Volodimir Zelenszkij elnök hétfőn videobeszédet mondott a davosi Világgazdasági Fórumon, felszólítva a külföldi cégeket az orosz piac elhagyására. Fotó: Internet

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij elnök hétfőn videobeszédet mondott a davosi Világgazdasági Fórumon, felszólítva a külföldi cégeket az orosz piac elhagyására és tevékenységük Ukrajnában történő folytatására – adta hírül az rbc.ua hírportál az államfő felszólalására hivatkozva, idézi a Karpat.in.ua.

Tudósítás szerint az elnök azt mondta: „precedenst kell teremtenünk az összes külföldi vállalat számára, hogy elhagyja az orosz piacot, hogy a márkáikat ne azonosítsák háborús bűncselekményekkel. Hogy az irodáikat, számláikat és áruikat ne használhassák fel a háborús bűnösök véres érdekeik szolgálatában.”

Mint kiemelte, „az értékeknek kell előtérben lenniük, különösen akkor, amikor egy teljes körű háború kezdődik.”

Az államfő felszólította az Ukrajnában már képviselt nemzetközi cégeket, hogy folytassák a munkájukat, másokat pedig arra, hogy nyissanak képviseleti irodákat.

„Minden, az orosz piacot elhagyó cégnek felajánljuk, hogy működjön tovább Ukrajnában. Nemcsak a 40 millió fogyasztót számláló piacunkhoz, hanem a közös európai piachoz is hozzáférést kap. Egyúttal a márkái és pozícióik megerősödnek, mert támogatják a szabadság védelmét” – mutatott rá Volodimir Zelenszkij.

Hirdetés

Forrás