Politika | 2022. 05. 24. – 19:00 |
Annak ellenére, hogy Franciaország a közelmúltban kijelentette, hogy Ukrajna csatlakozása az Európai Unióhoz több évig is elhúzódhat, a vita folytatódik, és Párizs támogatja Kijevet fegyverek szállításával. Fotó: Internet

Hirdetés

Annak ellenére, hogy Franciaország a közelmúltban kijelentette, hogy Ukrajna csatlakozása az Európai Unióhoz több évig is elhúzódhat, a vita folytatódik, és Párizs támogatja Kijevet fegyverek szállításával és oroszellenes szankciókkal – jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter hétfőn az Instagramon, adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint az ukrán diplomácia vezetője kifejtette, „röviden: nem lesz árulás. Sem Franciaország, sem más ország esetében. Senki nem törhet meg minket, vagy kényszeríthet arra, hogy azt tegyük, amit nem akarunk.

Bármi legyen is a médiacímben, Franciaország fegyvereket ad nekünk és szankciókat hirdet.”

A külügyminiszter hozzátette, hogy vitát folytatnak a franciákkal, hogy milyen lesz Ukrajna útja az EU-tagság felé és mennyi ideig tart, erről aktívan tárgyalás folyik velük. „A helyzetet átfogóan kell mérlegelni, és Franciaországot nem szabad »megszégyeníteni« hírcímekkel” – mutatott rá Dmitro Kuleba.

A minap Clément Beaune francia Európa-ügyi miniszter egy interjúban kijelentette: Ukrajna csatlakozása az Európai Unióhoz 15-20 évig is eltarthat, az ukrán vezetésnek meg kellene hallgatnia Emmanuel Macron francia elnök alternatívát kínáló javaslatát.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a francia miniszter szerint Ukrajna uniós csatlakozása 15-20 évet is igénybe vehet. Ukrajna csatlakozása az Európai Unióhoz 15-20 évig is tarthat – jelentette ki vasárnap a Radio J rádióadó adásában Clément Beaune uniós ügyekért felelős francia miniszter.

Forrás