Kárpátinfo hetilap


Megosztás

Eseménydús hétvégét tudhatnak maguk mögött a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének (KMNE) tagcsaládjai. Ezúttal három program közül is választhattak: házaspárok hétvégéjére került sor Berekfürdőn, ismét megrendezték az önkéntesek hétvégéjét a Vadvölgyben, és a nyíregyházi állatkertlátogatás is megvalósulhatott.

A három hónapja tartó háború nagyban megnehezíti a családok életét. A gyerekek és a felnőttek egyaránt vágynak a közösségre és az együtt töltött minőségi időre, viszont a családtagok távolléte és a kikapcsolódást kínáló programok hiánya miatt jobb híján marad az online kapcsolattartás. A KMNE fő célja mindig is az volt, hogy minőségi élményekkel gazdagodjanak tagcsaládjaink. Talán erre még sosem volt ekkora igény, mint most.

Az elmúlt szombaton kora reggel 300 fő indult útnak, hogy élvezzék az egésznapos feltöltődést a Nyíregyházi Állatparkban. A résztvevők jókedvét a reggeli borús idő sem befolyásolta. Mosollyal és izgalommal az arcukon indultak útnak a beregsurányi és a tiszabecsi határátkelőtől 3-3 autóbusszal, ám volt, aki saját autóval érkezett a helyszínre. Ilyenkor a közös utazás sem telik unalmasan: alkalmat ad a csapat összehangolására, az ismerkedésre, beszélgetésre a rég nem látott ismerősökkel.

Ezúttal Magyarország különböző helyeiről jöttek édesapák és idősebb testvérek, akiknek a háború vagy a tanulmányaik miatt nincs lehetőségük Kárpátalján találkozni a családtagokkal. A megérkezést követően a csapat közösen lépett be az állatparkba, majd mindenki kedve szerint fedezhette fel a hatalmas területen található gazdag, sokszínű állatvilágot. Hamarosan a borús időt is kellemes napsütés váltotta fel, így zavartalan volt a családtagok találkozása, az állatkerti séta.

A családok késő délutánig élvezhették a helyszín nyújtotta lehetőségeket, szinte észrevétlenül jött el a program vége. Rövid búcsúzkodás után, a mihamarabbi találkozás reményében a résztvevők hazaindultak.

A program remek lehetőség volt arra, hogy a családok közösségben legyenek, kikapcsolódjanak a megszokott mindennapokból. Nem utolsó sorban lehetőséget adott arra, hogy a szétszakadt családok hosszú idő után újra találkozzanak és értékes időt töltsenek együtt.

A program támogatásáért köszönet a Magyar Kormánynak, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek!

Orosz Krisztina,
a KMNE munkatársa