Politika | 2022. 05. 24. – 15:30 |
A megállapodás arról szólt, hogy együttműködnek az ország négy repülőtere, köztük a fővárosi reptér irányításában. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Afganisztánban hatalomra került radikális tálib mozgalom képviselői megállapodást írtak alá az Egyesült Arab Emírségekkel arról, hogy együttműködnek az ország négy repülőtere, köztük a fővárosi reptér irányításában - számolt be a Bahtar helyi hivatalos hírügynökség kedden.

A megállapodást Abdul Gáni Baradar afgán miniszterelnök-helyettes írta alá az Egyesült Arab Emírségekben tett látogatását követően - írja az MTI.

A dokumentum szerint a felek megállapodtak a kabuli, a kandahári, a heráti és a mazari-sarifi repülőterek üzemeltetésének feltételeiről.

Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter február elején azt mondta, hogy Doha és Ankara elvi megállapodást kötött a tálibokkal négy afgán repülőtér üzemeltetéséről.

A török külügyminisztérium szintén megerősítette a TASZSZ orosz hírügynökségnek, hogy a felek megállapodtak a kabuli repülőtér területének közös őrzésében, de még folytatják a tárgyalásokat számos kapcsolódó kérdésben.

A pénzügyi és jogi kérdések megoldatlanok maradtak.

A Katar és Törökország által a tálibokkal folytatott tárgyalások áprilisban megrekedtek.

Hirdetés

Forrás

MTI