Politika | 2022. 05. 24. – 12:18 |
Kirill Budanov, a katonai hírszerzés vezetőjének véleménye szerint a háború az elfoglalt területek visszaadásával ér véget, beleértve a Krímet is. Fotó: Internet

Hirdetés

Kirill Budanov, a katonai hírszerzés vezetőjének véleménye szerint a háború az elfoglalt területek visszaadásával ér véget, beleértve a Krímet is.

Az RBC-Ukraine szerint az ukrán Védelmi Minisztérium Hírszerzési Főosztályának vezetője, Kirill Budanov egy interjúban azt mondta, hogy az ukrajnai háború aktív szakasza az év vége előtt véget ér.

Oroszországnak annyi erőforrása van, hogy 12 hónapig vívjon normális háborút - közölte.

"A háború egyetlen dologgal fog véget érni: a megszállt területeink visszaadásával" – jósolta, hozzátéve, hogy a Krímet is visszaadják.

Budanov szerint a Kreml és Putyin számára két lehetőség kínálkozik arra, hogyan ér véget a háború.

„Az első a politikai vezetés megváltoztatása, miközben formálisan megőrizzük Oroszország területi integritását. Megjegyzem - formálisan. Ennél a lehetőségnél mindenki személyesen Putyint és belső körét fogja hibáztatni, és azt mondja, hogy Oroszországnak ehhez semmi köze. Kivonják a csapatokat a világ összes megszállt területéről" – mondta Kirill Budanov.

A titkosszolgálati tiszt szerint a megszállt területek visszakerülnek azokhoz az országokhoz, amelyekhez elvileg tartoznak - Grúziához, Japánhoz, Németországhoz stb.

"Oroszország civilizált államként kezdi újra működését. Újra fog indulni, mondjuk úgy. Egy bizonyos ideig működni fog. A továbbiakat a történelem majd megmutatja" - teszi hozzá a katonai hírszerzés vezetője.

A második lehetőség szerinte, hogy Oroszország három vagy több részre szakad.

"Oroszország három és talán több részre osztódik. Új független államokra" - jelentette ki Kirill Budanov.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Budanov szerint az ukrán fegyveres erők az év vége előtt beléphetnek a Krím félszigetre. Kirill Budanov, az ukrán katonai hírszerzés vezetője szerint Oroszország Ukrajna elleni háborúja a megszállt területek, köztük a Krím-félsziget visszatérésével ér véget.