Politika | 2022. 05. 24. – 20:00 |
Az Oroszország elleni háború Ukrajna győzelmével fog végződni, mert az ukrán népnek nincs más választása, a békéhez a diplomácia vezethet – jelentette ki Volodimir Zelenszkij. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Oroszország elleni háború Ukrajna győzelmével fog végződni, mert az ukrán népnek nincs más választása, a békéhez a diplomácia vezethet – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök hétfőn a davosi Ukrán Házban tartott online beszédében, adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A tudósítás szerint Zelenszkij azt mondta: „minden háború diplomáciával végződik. A diplomácia békéhez vezethet. Minden normális ember békét akar. Minden háborúnak békével kell végződnie.”

Hozzátette: az ukrajnai háború szenvedéssel és nagyszámú ember elvesztésével fog végződni.

„Azonban az ukránoknak nincs más választásuk. Megvédik a földjüket és harcolnak a szabadságukért” – hangsúlyozta.

„Ezért nincs más kiutunk, a háborúnk a mi győzelmünkkel fog végződni.

Ez nem háború az utolsó ukránig. Nincs jogunk odaadni a földet és az ezen a földön élő embereket” – biztosította hallgatóságát Volodimir Zelenszkij.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn a davosi fórum résztvevőivel közölte, maximális szankciókat követel Oroszország ellen, s leszögezte, hogy  nem lehet a világot "nyers erőszakkal" irányítani.

Forrás