Gazdaság | 2022. 05. 25. – 13:00 |
A sacramentói rendőrség 50 dolláros (kb. 18000 forint) üzemanyagra váltható ajándékkártyákat ajánlott fel azoknak, akik leadják a fegyvereiket. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A sacramentói rendőrség 50 dolláros (kb. 18000 forint) üzemanyagra váltható ajándékkártyákat ajánlott fel azoknak, akik leadják a fegyvereiket – ezzel pedig elképesztő keresletcunami indult a kártyák iránt, mivel a benzin ára Kaliforniában már elérte a 6 dollárt (2000 forint) gallononként – írja a BusinessInsider-re hivatkozva az Origo.

Annyira drágult az üzemanyag Kalifornia államban, hogy a rendőrség által meghirdetett fegyver-visszavásárlási akcióprogram keretében elérhetővé tett 50 dolláros benzin-ajándékkártyák kevesebb, mint egy óra alatt elfogytak.

A hihetetlenül sikeres akcióra a napikban került sor – ennek keretében százan adtak le összesen 134 darab lőfegyvert Sacramentoban. 

"A közösség tagjai körében a  szinte megfizethetetlen benzinárak mellett azért is volt ilyen kedvelt ez az akcióprogram, mert egy jelentős réteg ellenzi a lőfegyverek magáncélú birtoklását, különösen, ha a tulajdonos nem rendelkezik kellő mértékű szaktudással ezek használatával és biztonságos tárolásával kapcsolatban" - írta közleményében a sacramentói rendőrség.

Kaliforniában a benzin ára már elérte a rekordmagas 6 dolláros gallononkénti árszintet.

A program népszerűségének híre futótűzként terjedt, egészen New Yorkig is eljutott, ahol a városvezetés kezdeményezése révén, szintén lehetőség volt lőfegyvert üzemanyagra fordítható ajándékkártyára cserélni.

Itt 69 darabot adtak le - írta Eric Gonzalez brooklyni kerületi ügyész a Twitteren.

Ennél valószínűleg többre számítottak, ugyanis ott a fegyverek leadásáért cserébe az emberek 200 dolláros ajándékkártyát, és a Junior's étteremlánc által adományozott iPadet is kaptak - írja az Associated Press.

Hirdetés

Forrás