Politika | 2022. 05. 25. – 20:00 |
Oroszország Ukrajna elleni háborújának a befejezése bizonyos dolgoktól függ. Fotó: Internet

Hirdetés

Oroszország Ukrajna elleni háborújának a befejezése bizonyos dolgoktól függ, mindenekelőtt a felek akaratától, Ukrajna pénzügyi erejétől és attól, hogy a nyugati országok ne féljenek az Oroszország elleni harctól – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök szerdán online a davosi ukrán reggelin, adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A tudósítás szerint Zelenszkij kifejtette: „ami azt illeti, hogy mikor ér véget ez a háború, az szerintem bizonyos dolgoktól függ. Először is a különböző felek akaratától, az egyesült nyugat erejétől és fegyverzetétől, Ukrajna pénzügyi erejétől, az egyesült Nyugat akaratától,

hogy ne féljen harcolni Oroszországgal, harcolni ebben a hibrid háborúban különböző módokon, nem a saját embereivel.”

Az elnök szerint a háború vége Oroszország akaratától is függ, mivel a háború mindenképpen véget fog érni. „Tudjuk, hogy a háborúnak van katonai része és utána a békefolyamat, tárgyalóasztal és beáll a béke. A kérdés, hogy Ukrajna kivel fog tárgyalni, milyen orosz elnökkel. Ez a hivatalban lévő orosz elnök akaratától is függ.”

Az államfő véleménye szerint Oroszország jelenlegi elnöke nincs tisztában azzal, hogy mi történik. „A saját információs világában él, nem fogja fel, hogy Ukrajna nem lesz hajlandó engedményekre. Mi a saját földünkön harcolunk és nem valaki ellen, hanem önmagunkért és a szabadságunkért, a jövőnkért. Az orosz elnöknek a valóságban kell élnie.

Ma csak Oroszország elnökével tárgyalhatunk, semmi értelme közvetítőkkel tárgyalni” – mutatott rá.

Az elnök hangsúlyozta, hogy amikor Vlagyimir Putyin kész lesz arra, hogy kilépjen a valóságba, világosan megérti, hogy véget kell vetni az általa indított háborúnak. „És akkor lehet majd megpróbálni diplomáciai célokat követni, ha nem lesz késő. Pont a jelenlegi hatalommal. És hogy késő lesz-e vagy sem, az sok mindentől függ” – zárta szavait Volodimir Zelenszkij.

Hirdetés

Forrás