Gazdaság | 2022. 05. 26. – 12:00 |
A Starbucks, a világ legnagyobb kávéházlánca hétfőn bejelentette, hogy szintén kivonul az orosz piacról. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A Starbucks, a világ legnagyobb kávéházlánca hétfőn bejelentette, hogy szintén kivonul az orosz piacról.

A munkatársaknak hétfőn megküldött körüzenetében a seattle-i székhelyű vállalat közölte, hogy bezárja 130 kávéházból álló oroszországi hálózatát. Hozzátette, hogy 6 hónapig még fizeti csaknem kétezer helyi dolgozója bérét, és segítséget nyújt majd nekik az álláskeresésben - írja az MTI.

„Ebben a folyamatosan változó helyzetben hozott döntéseinknél ragaszkodni fogunk küldetésünkhöz és elveinkhez és áttekinthetően fogunk kommunikálni”

– ígérte Kevin Johnson vezérigazgató.

A Starbucks döntése a McDonald’s múlt hétfői bejelentését követi, miszerint az amerikai gyorsétteremlánc több mint három évtized után elhagyja Oroszországot és egy helyi vevőnek adja el éttermei teljes portfólióját. Az első Starbucks kávézó 2007-ben nyílt meg Oroszországban.

A kávézók hálózatát a kuvaiti Alsaja üzemelteti.

Az ukrajnai orosz invázió nyomán a Starbucks március elején több külföldi vállalat, köztük a Coca-Cola és a McDonald’s társaságában bejelentette, hogy felfüggeszti oroszországi tevékenységét és ideiglenesen bezárja üzleteit.

Hirdetés

Forrás

MTI