Politika | 2022. 05. 26. – 16:00 |
A világ nem fogadja el a békét Ukrajnában az orosz elnök által diktált feltételekkel, Putyinnak nem szabad győznie, és biztos, hogy erre nem is lesz képes – jelentette ki Olaf Scholz. Fotó: Internet

Hirdetés

A világ nem fogadja el a békét Ukrajnában az orosz elnök által diktált feltételekkel, Putyinnak nem szabad győznie, és biztos, hogy erre nem is lesz képes – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár a davosi Világgazdasági Fórumon, adta hírül az rbc.ua hírportál a Der Spiegel című német lapra hivatkozva, közli a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint a Scholz azt mondta:

„nem lesz erőltetett béke, az ukránok azt nem fogadják el, és mi sem fogadjuk el.”

Úgy vélte, Putyin csak akkor kezd tárgyalni a békéről, ha belátja, hogy nem tudja megtörni az ukránok védelmét. Ugyanakkor meghúzta a határt: „a NATO nem fog semmi olyat tenni, ami egyben a konfliktus résztvevőjévé tehetné.”

A kancellár megjegyezte, hogy most nemcsak Ukrajna sorsa a tét, hanem a nemzetközi rend is kockán forog.

„Ezért nagyon világos a célunk – nem engedhetjük meg, hogy Putyin megnyerje ezt a háborút, és úgy gondolom, hogy nem is fogja megnyerni” – adott hangot meggyőződésének.

Hangsúlyozta, hogy az ukrán erőknek és a nemzetközi közösség támogatásának köszönhetően most kevésbé tűnik valószínűnek, hogy Oroszország elfoglalja Ukrajnát, mint a háború elején, és hozzátette, hogy

„az atomhatalom úgy tesz, mintha joga lenne átrajzolni a határokat”.

„Ez az a fajta imperializmus, amely azzal fenyeget, hogy visszavezet minket azokba az időkbe, amikor a háború a politika általános eszköze volt” – mondta Olaf Scholz.

Hirdetés

Forrás